Как да различим изкуствената от естествената кожа

Как да различим изкуствената от естествената кожа

1692

В днешно време се предлагат изключително добри имитиращи продукти,че е трудно да преценим от пръв поглед дали пред нас стои естествена или изкуствена кожа. Ако се разровим в Интернет,бихме могли да открием много методи чрез които се твърди, че можем да разберем дали кожата на дадена дреха, обувки или чанта е истинска.За да сме напълно сигурни, че това което купуваме отговаря на нашите очаквания, можем да направим някоя от следните проверки за да преценим от каква кожа е изработен продукта.

1.Чрез допир

Естествената кожа при допир се затопля моментално и остава суха, дори при продължително държане в ръце. Изкуствената кожа се затопля малко по-късно и след определено време се навлажнява при държане в ръце.

2.Ръбове и подгъви

При оглед на ръбовете и краищата на изделия от изкуствена и естествена кожа има сериозна разлика и тя е очевидна. Ако се вижда перфектно заоблен ъгъл или край, то най-вероятно става въпрос за изкуствена кожа. При естествените материали няма как да се получи тази точност! Там има по-грубоват и неравен завършек.

3.Проверка на повърхността

Оглеждаме повърхността на кожата или по точно малките пори.Търсим несъвършенствата-това е нашият сигнал за естествена кожа. Изкуствената кожа се получава чрез машинна обработка, което води до получаването на равномерна тъкан. Перфектно и равномерно разположени пори от еднакъв тип сочат за изкуствена кожа. За разлика от това естествената кожа се произвежда от живи животни, което гарантира уникалност на всяко едно парче. Върху истинската кожа могат да се забележат драскотини, гънки и бръчки, което е добър знак.

4.Миризма на кожата

Естествената и изкуствената кожа миришат по различен начин. Един продукт от естествена кожа не може да бъде объркан със синтетичен такъв, особено по аромата си. Търсете естествени миризми на остаряла кожа и животно.Изкуствената кожа често има мирис на химикали. Все пак не се доверявайте само на своето обоняние, тъй като има много видове ароматизатори, които прикриват неприятната миризма.

5.Тест с вода

Това е интересен метод за разпознаване на кожата.Изсипете малко вода върху кожата. Естествената кожа може да абсорбира капка вода за няколко секунди, докато при изкуствената водата просто ще остане на повърхността. Изкуствените варианти при всички положения са водоустойчиви и не поемат и капка от нея.

6.Цената

Трябва да знаем, че естествената кожа рядко се среща на ниска цена. Цената на телешката кожа е най-висока поради своята издръжливост. Ако цената Ви се струва прекалено добра, за да е истина, вероятно не е. Като цяло продуктите от естествената кожа винаги имат по-висока цена от изкуствената, но в зависимост от вида на животното и начина на обработка, цените варират в различен диапазон.

Друг тест е щракването със запалка върху място, което не се вижда – ако кожата не е истинска, веднага ще се стопи. Но това не е особено надежден начин, защото надали можете да обикаляте магазините със запалка и да палите артикулите наред за проверка. Надяваме се,че с помоща на нашите съвети ще се превърнете в истински познавачи на кожа.