Мъжкото кожено яке. Как да изберем най-подходящото

Мъжкото кожено яке. Как да изберем най-подходящото

699

Независимо дали пазарувате сами или за подарък, намирането на идеалното кожено яке може да изглежда обезсърчително. Но не позволявайте това да ви плаши! Ако разгледате няколко важни фактора, можете да намерите оптималното яке. Определете стила, за който отивате, изберете цвета и кожата на вашите предпочитания и изберете този, който се вписва на тялото Ви най-много!

1.Избиране на цвета

Помислете за неутрален цвят, който съответства на вашия гардероб. Това ще ви позволи да носите якетата редовно с повечето от предпочитаните за Вас дрехи. Например купете черно яке, ако повечето от дрехите Ви са с ярки цветове или са предимно черно-бели. Купете си кафяво яке, ако дрехите ви са в земни тонове, като бежово или телесен цвят. Избягвайте светлите цветове, ако използвате якето ежедневно или при лоши метеорологични условия, тъй като може лесно да се замърси. Изберете цвят, който съответства на личността ви. Отвъд всичко е важно да се чувствате комфортно и уверено в коженото яке. Например, не купувайте ярко оранжево кожено яке, ако мислите, че по-късно вече няма да искате да го носите. Всичко е за намиране на вашата лична цветова схема и усещане за увереност във вашето яке! Купете черно кожено яке както за бизнес, така и за ежедневно облекло. Черното може да "облича" вашето бизнес облекло и да му даде професионален външен вид. От друга страна черният цвят придава класически стил,когато се носи с дънки или панталони. Ако търсите многофункционално яке черното е сигурен избор.

2.Избиране на подходящата кожа

Вземете агнешка кожа за меко и елегантно усещане. Агнешката кожа е най-меката кожа, която обикновено можете да намерите, а нейното копринено усещане я прави изключително гладка. Изберете този тип кожа, ако използвате якето за фантастични или професионални случаи и искате да изглеждате леко облечени. Имайте предвид, че тя не е толкова трайна, колкото някои други видове кожа. Изберете телешка или конска кожа, ако ще излизате на много приключения на открито. Известни с издръжливостта си, телешките и конските кожи са чудесни опции, ако носите яке в студено време или на мотоциклет. Телешката кожа е по-разпространена от конската, която е малко по-твърда. Изберете козя кожа за дъждовни дни. С високата си дълготрайност и водоотблъскващи свойства козината е чудесен избор, ако планирате да носите якето по време на дъждовно или снежно време. Тя е подобна на агнешката, освен че не е толкова гладка и мека. Козината може да бъде най-добре идентифицирана от нейния камъчен външен вид. Избягвайте велура,ако мислите,че може да се намокри. Може да изглежда елегантно,но определено не е водоустойчиво. Най-добре е да запазите велура за закрити помещения. Потърсете кенгуру или крокодил, ако предпочитате екзотичен външен вид. Въпреки че те са доста необичайни, можете да намерите кенгуру или крокодилска кожа, която ще ви изпъкне с уникалната си и екзотичната си текстура, но ще струва много повече от телешката или агнешката. Кенгуровата кожа е много по-тънка и по-твърда от телешката кожа, а крокодилската кожа има големи правоъгълни шаблони.

3.Избиране на правилният размер.

Разберете вашите размери преди да пазарувате. За да намерите правилното яке по-лесно, най-добре е да вземете своите мерки (или да ги вземете в магазин), преди да започнете да пазарувате. Използвайте шивачен сантиметър, за да измерите раменете, ръкавите, гърдите, талията и торса. Пробвайте много различни кожени якета, ако е възможно. Дори ако пазарувате за друг човек, най-добре е да ги пробвате на вас, за да можете да опитате всички опции. За съжаление, често е много скъпо да се коригира кожата, което прави от решаващо значение да се купи правилната форма. Не купувайте яке, без да го пробвате, и продължете, докато не откриете идеалното прилягане. Обърнете внимание на дължината на ръкава. Ръкавите на всяко яке не трябва да се простират покрай линията на китката ви в противен случай, якето може да изглежда твърде малко или твърде голямо. Мотоциклетните якета обаче са изключение, тъй като те имат по-дълъг ръкав за по-голяма защита. Намерете яке, което обгръща раменете ви, като същевременно осигурява място. Подобно на всяко облекло, коженото яке, което избирате, трябва да пасва перфектно на раменете ви - да не е прекалено стегнато или твърде свободно - и не трябва да виси. За да сте сигурни, че не е твърде стегнато, направете кръгове с ръце, докато го носите,ако е трудно да преместите ръцете си, може да се нуждаете от по-свободно прилягане.

Кожени якета, с права кройка и колан – има много различни стилове на кожени якета, а някои от тях ще изглежда най-добре на вашата фигура – в зависимост от характеристиките на тялото ви: На едри в гърдите мъже с тънка фигура изглеждат страхотно моделите разкроени като обърнат трапец.Ако сте твърде ниски – вземете модел късо кожено яке. Дългото само може да ви направи още по-дребни.Искате ли да скриете малка корема – тогава изберете кожено яке с прав модел.

Успешно пазаруване!