Как да поддържаме естествената кожа

Как да поддържаме естествената кожа

1703

Отговорът е – дрехата от естествена материя е вечна, стига дасе поддържа правилно. Ако навън вали силен дъжд , може би не е най-доброторешение да си облечете якенцето от мека и нежна агнешка напа. Облечете сишушляково яке, облечете пуловер,сако,каквато и да е връхна дреха, само не вашето яке от естествена кожа.Най-голямата грешка която можете да направите е да изперете кожената дреха впералнята. Това несъмнено ще е нейният край. Ние направихме експеримент иизпрахме едно кожено яке в пералнята и ето какво стана – разгледайте нашетовидео с експеримента.

Друга гореща препоръка , която можем да ви дадем е дръжтеякето далеч от условия , където се образува мухъл. Мухълът ще проникне вестествената кожа и ще я увреди. Ще се появят миризми , които трудно ще могатда бъдат отстраним. Гардероби , които са долепени до външни неизолирани стениправят идеални условия за образуването на мухъл. Мястото на вашата кожена дрехане е там.

Не завивайте естествената кожа дълго време в найлон. Товаважи най-вече за палтата от естествен косъм за чиято поддръжка ще отделимспециално място в нашия блог. Естествената материя обича да диша. Съхранявайтев гардероб , в картонена кутия , на закачалка, на рафт в шкаф - само не в найлонова обвивка. Найлонът щесъздаде допълнителна предпоставка за образуването на мухъл.

Слънчева светлина – далеч. Ние съхраняваме  дрехите от естествена кожа в пълна тъмнина –препоръчвамего и на Вас. Това важи особено за ярките цветове. Едно ярко червено кожено якеможе да изгуби естетическия си вид буквално за няколко дни ако бъде оставено наярка слънчева светлина. Горещо Ви препоръчваме да пазете кожените дрехи отярката светлина.

Боядисване. Понякога може да се наложи да направитеминимална корекция на Вашата дреха от естествена кожа, но внимавайте. На пазараима много ниско качествени бои , които съдържат парафин. Тази съставка ще отнемеот мекотата на кожата и ще личи корекцията. Отбягвайте да ползвате боисъдържащи парафин. Не наслагвайте много боя на едно място. По-добре боядисвайтена няколко пъти на тънки пластове. Когато говорим за боядисване на кожа вбитови условия имаме в предвид минимални корекции. Ако сте решили дапребоядисате цяло кожено яке – по-добре се откажете – чисто от финансово гледнаточка ние продаваме перфектни дрехи от естествена кожа под цената , на която „професионалисти“предлагат боядисване. За разлика отнашите услуги, качеството на боядисване в повечето случаи не е гарантирано.